Skip Navigation Links  The Library of Congress >> Program for Cooperative Cataloging CONSER Site Map  
CONSER: Cooperative Online Serials
Find in

CONSER Operations Committee Meetings

May 5-6, 2011
Library of Congress
James Madison Memorial Building

Directions and Meeting Location

Agenda                   

[PDF documents require the free Adobe Acrobat Reader to view] List of Attendees
[PDF: 24 KB; 2 p.]
Thursday, May 5, 2011 - Joint BIBCO/CONSER Meeting - Mumford Room (LM 649) Time Allotted
8:30-9:00 Coffee and Refreshments 30 min.
9:00-9:10 Welcome and Introductions (John Riemer, PCC Chair) 10 min.
9:10-9:20 OCLC Report (Robert Bremer & Cynthia Whitacre) 10 min.
9:20-9:25 ISBD Punctuation Group Report (Robert Bremer) 5 min.
9:25-9:40 Standing Committee Chair reports  
  Automation (Shana McDanold) Report [PDF; 18 KB; 1 p.] 5 min.
  Standards (Becky Culbertson) Report [PDF; 15 KB, 1 p.] 5 min.
  Training (Becky Uhl) Report [PDF: 13 KB; 1 p.] 5 min.
  RDA  
9:40-9:45 Outline & Goals of Today’s Discussion (John Riemer) 5 min.
  Getting Comfortable with RDA, differences between RDA and AACR2 in:  
9:45-10:15   Name authority work (John Wright) 30 min.
10:15-10:30 BREAK 15 min.
10:30-11:00   Monograph cataloging (Chris Cronin) 30 min.
11:00-11:30   Serials cataloging (Steve Shadle) 30 min.
 

RDA Test Report

 
11:30-11:40   U.S. National Libraries Test Update (Beacher Wiggins) 10 min.
11:40-11:50   CRCC Informal RDA Testing Task Force (Valerie Bross) 10 min.
11:50-12:00   OCLC (Robert Bremer & Cynthia Whitacre) 10 min.
12:00-1:00 LUNCH 1 hour
1:00-1:05 Group Discussions on Specific Issues Impacting all PCC Programs (John Riemer introduces) 5 min.
1:05-2:00 Overview of RDA PCC Policy and Practice Decisions for PCC  (Paul Frank, Les Hawkins, and Judy Kuhagen) Document 1 [Word 133 KB; 15 p.] Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.] 55 min.
2:00-2:30 Name authority records: AACR2/RDA compatibility issues (John Wright)
Document 2 [PDF:272 KB; 5 p.] Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.]
30 min.
2:30-3:00 Provider neutral records (Becky Culbertson)
Document 3 [PDF: 132 KB; 3 p.] Abstract [PDF: 22 KB; 1 p.]
30 min.
3:00-3:15 BREAK 15 min.
3:15:3:45 Single record approach (Adolfo Tarango
Document 4 [PDF: 248 KB; 2 p.] Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.]       
30 min.
3:45-4:15 Working with bibliographic records created under different rules (Shana McDanold)
Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.]   
30 min.
4:15-4:55 PoCo Discussion Paper on RDA implementation alternatives (John Riemer) Document 5 [PDF: 139 KB; 3 p.] Abstract [PDF: 40 KB; 2 p.]    40 min.
4:55-5:00 Recap 5 min.
 
Friday, May 6, 2011 - CONSER Meeting - West Dining Room (LM 621) Time Allotted
8:30-9:00
Coffee and Refreshments 30 min.
9:00-9:10  Welcome & Introductions (Les Hawkins) 10 min.
9:10-10:30 Cataloging Issues  
  Multiple Linking Relationships (Ben Abrahamse and Liping Song) Document 6 [PDF: 186 KB; 17 p.] Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.]   30 min.
    ISSN (Regina Reynolds) Document 7 [PDF: 401 KB; 10 p.] 30 min.
    How CONSER policy impacts MARC record services (Kara Killough) Abstract [PDF: 20 KB; 1 p.]  20 min.
10:30-10:45 BREAK 15 min.
10:45-11:45 Discuss RDA CONSER Policy and Practice Decisions for serials (Ed Jones and Robert Rendall) Document 8 [PDF: 61 KB; 14 p.]; Abstract [PDF: 19 KB; 1 p.] 60 min.
11:45-12:30 Manager's perspective: Preparation for working with RDA records (Everett Allgood and Valerie Bross) Abstract [PDF: 35 KB; 2 p.] 45 min.
12:30-1:30 LUNCH 1 hour
1:30-2:15 Project/Program Reports  
    583 in Holdings Format  (John Riemer) 15 min.
   

CONSER Editing Guide update: changes in coding practice reminder (Les Hawkins)

15 min.
    Open Access Project (Robert Rendall and Steve Shadle) 15 min.
2:15-2:30 Membership Updates (Les Hawkins) 15 min.
2:30-2:45 Members Report (CONSER Representatives) 15 min.
2:45-3:00 Wrap-up 15 min.

 

Top of pageTop of Page
 The Library of Congress >> Program for Cooperative Cataloging
  May 12, 2011
Legal | External Link Disclaimer
Contact   
CONSER